Tento recept jsem ochutnala u své kamarádky Věry, kterou inspiroval Jamie Oliver. Trochu si ho přizpůsobila potřebám metabolic balance, ale je naprosto chuťově luxusní zaležitostí. Jednou ochutnáte a už ho budete chtít pořád. V přísné úpravné fázi ho jezte jen tak, s žitným chlebem. Od 4. fáze si můžete vyměnit porci žitného chleba občas za celozrnnou rýži nebo si sem tam dopřát i jasmínovou rýži. Věřte Věře, budete se oblizovat! Každá její návštěva, která tohle jídlo ochutná, vylizuje talíř! Určitě ho vyzkoušejte! Vegetariáni mohou místo kuřete použít např. tofu nebo hlívu ústřičnou – i tak toto jídlo chutná božsky a návykově!

Ingredience na 2 porce

  • Kuřecí maso cca 300g
  • 3  – 4 svazky jarní cibule
  • cca  5 cm zázvoru
  • 2 celé chilli papričky
  • 2 lžíce medu /od 4. fáze)
  • Hrst lístků čerstvého koriandru (nebo více podle chuti)
  • Sojová omáčka nebo Tamari omáčka (je zdravější!)
  • 1/2 limeta
  • žitný chleba (od 4.fáze může být porce rýže)
  • olivový nebo aršídový olej

Příprava

Pokud jste již ve 4. fázi nebo nechcete hubnout, připavte si nejprve rýži. Doporučuji celozrnnou, která má nižší glykemickou zátěž.

Když se bude rýže vařit, kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Stejně tak zázvor a chilli papričky a jarní cibulku (celou i s natí!)

Na pánvi na oleji orestujte maso, zázvor a chilli papričky aby se vzájemně prostoupily jejich chutě a maso pěkně změklo.

Poté přidejte na kousky nakrájenou cibulku a chvíli společně restujte, cca 2 minutky.

Poté přidejte 2 lžíce medu (ten až od 4. fáze) a zakápněte pro chuť co nejkvalitnější sojovkou nebo tamari omáčkou a ještě společně pár minut za stálého míchání opékejte.

Podávejte se 100% žitným chlebem, nebo celozrnnou rýží (až od 4. fáze).

Tip

Tento recetp můžete vyzkoušet i s tofu nebo hlívou ústřičnou, jste-li vegetarián nebo vám tofu či hlíva vyšly ve vašem jídelním plánu.

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s metabolic balance!

Kuře s jarní cibulkou podle metabolic balance

Kuře s jarní cibulkou podle metabolic balance