Maďarská gulášová polévka s hovězím masem – Inspirace od Amálie K. (18 let)

Ingredience

  • 1 kg hovězího na guláš
  • 3 lžičky mleté maďarské červené papriky
  • 1 lžička maďarské pálivé červené papriky
  • 3 mrkve (2 nakrájíme)
  • kus celeru
  • 3 petržele (2 nakrájíme)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 3 brambory (od 3.fáze) – já bych vyměnila brambory za topinabury nebo pastiňák (mají nižší glykemickou zátěž a jsou lépe stravitelné s masem)
  • olej
  • majoránka, kmín, sůl

Postup

Ve velkém hrnci na oleji zpěníme cibuli.

Přidáme kmín, pak mleté papriky a lehce podlijeme.

Přidáme nakrájené maso, mícháme dokud se nezatáhne.

Přidáme 1 l vody, osolíme, vaříme na mírném plameni 1 hodinu.

Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a majoránku, vaříme 30 minut.

Před podáváním vyndáme celou mrkev, celou petržel a kus celeru.

Podávejte s celozrnným žitným chlebem.

Poté si vychutnejte kávu nebo čaj (bez mléka, cukru a sladidel) a úplně na konci si dejte jablíčko, jako dezert…

Dobrou chuť s metabolic balance

IMG_5019