Metabolic balance majonéze z mandelády vás překvapí jemnou chutí. Ten, kdo chce jíst metabolic balance a zároveň tak trochu RAW, může vyzkoušet na saláty majonézu z mandelády. Tuhle „majonézu“ můžete připravit např, i z makadamových ořechů, nebo je také skvělá jenom ze slunečnicových semínek s trochou konopného semínka.

Ingredience

Porce si aspoň zdvojnásobte, aby se vám to lépe mixovalo.

  • porce mandelády (přes noc namočená semínka mandlí aslunečnice – je to třeba pro krémovitější konzistenci)
  • 1 – 2 PL tahini
  • sůl, jabl. ocet nebo šťáva z 1/2 citronu (majonéza zůstane díky citronu světlá, neztmavne) podle chuti
  • troška vody na zředění
  • Dále můžete dochutit bylinkami, např. bazalkou, nebo kvašenými okurkami a cibulkou, nebo 1 čl celozrnné hořčice

Postup

Vše intenzivně a dobře dohladka rozmixujte tyčovým nebo jiným, hodně silným mixérem, dokud nezískáte jemnou a hladkou konzistenci.

Vodu přilévejte po malých troškách. Dochuťte podle chuti – výsledná chuť záleží jenom na vašich preferencích. Super jsou bylinky, hořčice nebo třeba dýňový olej, pro někoho cibulka s kyselými okurkami a tak… Fantazii se meze nekladou ?

Mějte se rádi, věnujte svému jedinému tělu, které máte to nejlepší palivo v podobě skutečného jídla ❤️

I o tom je metabolic balance ?

Bára

majonéza z mandelády1

majonéza z mandelády