Milujete mák na sladko? Tak tady si ho užijete. Je rekordmanem v obsahu vápmíku. Vyzkoušela jsem tento recept, který lze využít od 4. fáze metabolic balance a pochází z kreativní kuchyně Petry Slabé,  Rawstlinky. Odpovídá vlastně krásně prinicpům  metabolic balance (od 4. fáze), navíc využívá lokálních potravin, což je nám více než sympatické… Kdo toužíte po „sladkých“ snídaních z přirozených potravin, bez doslazování, tak tady si to opravdu užijete! Platí, tím sladší jablíčka, tím sladší dobrota! Děkuji Petře za inspiraci a těším se na nějaký její další kurz, snad i u nás v Cordeusu…

Ingredince

  • 1 nastrouhané jablko
  • 1 odšťavněné jablko
  • hrstička máku čerstvě pomletého
  • hrstička vlašských ořechů nebo mandlí

Postup

  • Jablko nastrouhej, druhé odšťavněte, nebo můžete použít bio čerstvou jabl. šťávu UGO.
  • V mixéru na kávu nebo mlýnku umelte má a smíchejte s čerstvou jablečnou šťávou, která mák krásně osladí. Hustotu kaše si určtete sami.
  • Strouhaná jablka zalijte makovou kaší, posypte vlašskými ořechy. Ihned podávejte.
  • Jablka dělají dortík velmi sladký…

Užijte si…

Krásné povídání s Petrou Slabou a originální recept najdete ZDE… 

Jablka s mákem podle metabolic balance

Jablka s mákem podle metabolic balance

Jablka s mákem podle metabolic balance

Jablka s mákem podle metabolic balance