VEGETARIAN, VEGAN, RAW

Gramáž pro přísnou fázi použijte přesně dle vašeho osobního plánu a koření přizpůsobte 1 porci. Pro více porcí znásobte množství.

INGREDIENCE

  • porce klíčků z červené čočky (jen lehce vyklíčené)
  • porce avokáda
  • nať z mladé cibulky
  • lahůdkové droždí
  • himalájská sůl
  • pepř

POSTUP

Cibulku nakrájíme na kousky a avokádo na kostičky.
Do misky vsypeme klíčky, nakrájenou cibulku a avokádo.
Vše umixujeme tyčovým mixérem (klidně tam můžou zůstat i nějaké neporušené klíčky).
Podle chuti přidáme lahůdkové droždí, himalájskou sůl a pepř.

TIP

Máte-li problém s trávením syrových klíčků a výhonků, doporučuji spařit nebo chvíli blanšírovat ve vroucí vodě. Poměr jednotlivých surovin je na každém z vás. Výborná je pomazánka na 100% celozrnné, žitném chlebu, esejském chlebíku nebo lněném krekru nebo červené salátové řepě, okurce, cuketě. Vynikající je také s mrkvičkou nebo řapíkatým celerem.

Autor receptu Veronika Franková – čerpáno z www.vitarecepty.cz 
Recept upraven pro potřeby metabolic balance
 
P1200148