Pokud máte rádi růžičkovou kapustu, určitě neváhejte. Pokud ji nesnášíte, tak ji určitě vyzkoušejte! Chutná skvěle! Já kapustu „nemusím“, nepatří mezi moje oblíbené chutě, ale v této úpravě jsem jí naprosto podlehla. Musela jsem trochu recept upravit tak aby byl v souladu s principy Metabolic Balance – ale i mírně „osekaná“ chutná skvěle. Úprava, kterou vám dnes chci zprostředkovat je geniální a bude skvělou přílohou k mnoha druhům bílkovin – masu, rybám, drůbeži apod.

Budete potřebovat (na 1 porci)

  • 100 – 130g růžičkové kapusty
  • 20 – 30g červená cibule
  • 1 malý stroužek česneku
  • šalvěj
  • 1 lžíce Tamari omáčky (Jamie přidává worch. omáčku)
  • ghí
  • sůl na dochucení
  • [Jamie tam přidává ještě 1- 2 plátky slaniny, ale tu ale v hubnoucí fázi vynecháme]

Postup

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a na středním plameni nasypeme na ghí do velké pánve.
  • Přidáme lístky šalvěje a za občasného míchání opékáme cca 3 – 4 minuty nebo do změknutí.
  • Mezitím omyjeme a ořízneme růžičkovou kapustu a oklepáme všechny roztrhané vnější listy. Poté kapustičky vložíme do food procesoru a rozsekáme na proužky (jak zelí).
  • Přidáme je do pánve, orestujeme, zakryjeme poklicí a opékáme 10 minut, nebo do změknutí, v případě potřeby podlijeme mírně vodou (nebo bílým suchým vínem).
  • Přidáme lžíci Tamari omáčky, promícháme, odstavíme  z ohně a vmícháme rozdrcený česnek. Dobře promícháme, okořeníme k dokonalosti a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži, rybě apod.
Růžičkové kapustička jako příloha v jídelníčku Metabolic Balance

Růžičkové kapustička jako příloha v jídelníčku Metabolic Balance

Růžičková kapusta - recepty Metabolic Balance

Růžičková kapusta – recepty Metabolic Balance