Tato inspirující snídaně ze semínkové směsi vás překvapí svoji skvělou chutí

 

INGREDIENCE

na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž dle vašeho osobního plánu)!

  • 10 čl semínkové směsi (5 čl slunečnicových semínek & 5 čl dýňových semínek)
  • 100g zeleného čerstvého chřestu nebo jiné vhodné zeleniny
  • 50g jarní cibulka
  • 2 čl řepkového oleje
  • Himalájská sůl, pepř
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 1 čl oleje z meruňkových jader (nemusí být)

POSTUP

Na rozehřáté pánvi potřené troškou řepkového oleje opražte semínkovou směs a na kostičky nakrájený plátek
celozrnného žitného chleba. Přendejte směs na talíř a dejte stranou.

Chřest umyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky i s jarní cibulkou.

Přidejte na pánev 1 čl řepkového oleje a osmahněte na něm chřest a cibulku. Dochuťte solí a pepřem.

Připravte zeleninu na talíř a posypte opraženou semínkovou směsí.

Ozdobte listy petrželky a zakápněte meruňkovým olejem.

Začněte jídlo semínkovou směsí (pravidlo: první do úst vždy 1 – 2 sousta bílkoviny!)

 

TIP

Místo semínkové směsi můžete použít i MANDELÁDU (mix mandlových a slunečnicových semínek).

Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny… nebojte se experimentovat J!

Dobrou chuť s metabolic balance…

 

Recept i fotografie použity z knihy metabolic balance – Leichter genießen

autor: Dr. Med. Wolf Funfack & Bernd Meyer

Tuto knihu lze zakoupit např. ZDE…

2013-02-01 13.45.08