Semínková směs, jejíž součástí jsou dýňová a slunečnicová semínka se často objevuje v plánech metabolic balance jako varianta k snídani. Zde je jeden inspirující recept, jak s ní vytvořit naprsto luxusní, rychlou lahůdku a to nejen k snídani…

Ingredience

(1 porce)

porce cukety připravené na spiralizéru, nebo nakrájené na tenké plátky apod

Na omáčku

  • porce semíkové směsi (3-4 lžíce dýňových semínek + 3-4 lžíce slunečnicových semínek – přes noc namočených)
  • cca 1/2 porce cukety nakrájené na kousky
  • šťáva z 1/2 citrńu nebo limetky nebo 1 pl jabl. octu
  • Na ochucení: 1 pl lahůdkové tebi droždí, bazalka, oregano, nasekaná pažika, nebo jiné koření které máte rádi

Postup

Semínkovou směs si namočte přes noc nebo na několik hodin (lepší něco, než nic!)
Namočené semínko dobře propláchněte, dejte do mixéru a společně s

polovinou cukety a citrónovou šťávou dobře rozmixujte do hladka. Podle potřeby můžete přidat vodu. Dochuťte solí a dalším milovaným oblíbeným kořením, promíchejte s „cuketovými špagetami“. Ozdobte pažitkou a bazalkou …

Dobotu chuť s metabolic balance

140813_blog_pasta