Ať už tomu budete říkat jak chcete, budete to dělat znovu a znovu…Tento recept je alternativou k zapečenému avokádu s vajíčkem a je návykový… Použít můžete jak naklíčenou cizrnu, tak tu vařenou. Podávat pomazánku můžete např. v avokádu a nebo ji nabírat tradičně zeleninovými hranolkami. 

Ingredience na 1 porci

  • 120 – 150g naklíčené nebo uvařené cizrny (použít můžete také cizrnu ve slaném nálevu)
  • 1 pol. lžíce bílé Tahini pasty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička jablečného octa (nebo citronové šťávy)
  • sůl, pepř, lžička římský kmín
  • stroužek česneku

Postup

Připravte si klíčky z cizrny pár dnů předem. Cizrnu nechte tři dny klíčit (po dvanácti hodinách měňte vodu, druhý a třetí den stačí udržovat cizrnu vlhkou.)

Do mixéru vložte naklíčenou cizrnu, tahini pastu, olivový olej,  jablečný ocet (nebo citrobovou šťávu) a lžičku římského kmínu. Rozmixujte dohladka.

Dochuťte dip solí, pepřem. Zajímavá je kombinace je s petrželí nebo bazalkou. Italský nádech získáte přimícháním sušených rajčat. Pokud je směs příliš hutná, přidejte trochu vody a pomixujte. Na talíři ozdobte svůj cizrnnový dip mletou paprikou.

Použít můžete i jiné naklíčené druhy luštěnin.

pomazánka z naklíčené cizrny

 

Ukázkový jídelníček na hubnutí pro 30 dnů

 

 

© Bára Wolfová Balcarová – Metabolic Balance® 

Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví, je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.

Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje, přímého odkazu na mé stránky a s mým osobním souhlasem.

Pro online média — možné je použít pouze úvodní část textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na můj web www.vitalnienergie.cz. Nutný je můj osobní souhlas.