Tohle nemá chybu! Vzpomínky na dětství, kdy jsem se cpala jahodovým termixem jsem zhmotnila do metabolic balance principů. Jasně, že když rozmixujete tvaroh s jahodami získáte také metabolic balance termix. Ale co když nemáte tvaroh a sýry obecně ve svém seznamu potravin? A rádi byste si „termix“ dali? Téměř většina z vás máte v plánu tzv. mandeládu, tedy směs mandlí a slunečnicových semínek, a málokdo ví, co z ní lze vše připravit. A tak jsem recept upravila pro tuto variantu.

Ingredience

  • 1 porci mandelády (cca 6 čl směsi mandlí a sluneč. semínek – přes noc namočených)
  • 1 porci zralého avokáda (cca 100g)
  • 1 porci jahod – sladkých (cca 100g)
  • pokud jste už ve 4. fázi můžete dosladit třeba lžící medu nebo jiným alternativním sladidlem (agáve sirup, xylitol, …)

Postup

Použijte výkonný mixér (např. nutribullet). Vše  rozmixujte s troškou vody (cca 0,5 dcl)  na hladký krém,  kterému se v našem dětství říkalo termix

Tip

Tento recept můžete připravit také jako čistě metabolic balamce dezert, který si dáte po hl. jídle. Nebude tedy obsahovat žádné bílkoviny, stačí když vynecháte mandeládu a rozmixujete společně pouze porci avokáda a porci jahod. Pro sladkou chuť je třeba mít opravdu hodně sladké jahody. Od 3. nebo 4. fáze můžete dezert dosladit lžící medu nebo agáve sirupu či xylitolu, který se vyznačuje tím, že má nejnižší glykemickou zátěž).

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s Metabolic balance®! 

Termix z mandelády podle metabolic balance

Termix z mandelády podle metabolic balance

Termix z mandelády podle metabolic balance

Termix z mandelády podle metabolic balance