Vaří se „samo“. Vše jen během chvilky nasázíte do peokáčku a potom už jen sedíte s nohami nahoře a čekáte! Baskické kuře si můžete dát jen tak s žitným chlebem a sklenkou červeného vína, nebo od 4. fáze občas smíchat s celozrnnou rýží, která do sebe krásně nasákne chutě rozpečené zeleniny, šťávu a olivy. Insirovali jsme na www.apetitonline.cz…

Ingredience

  • porce kuřecích prsíček
  • mořská sůl
  • 2 lžička tymiánových lístků
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky (viz. Něco navíc)
  • špetka mletého chilli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené papriky, pokrájené na nudličky
  • 4 šalotky, na čtvrtky
  • 8 stroužků česneku, oloupaných
  • 1 lžíce černých oliv
  • 1 plechovka loupaných rajčat (nebo čerstvých)
  • žitný chleba

Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.

V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy a rajčata. Na to rozložte prsa a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou.

Podávejte horké s celozrnným žitným chlebem…

NĚCO NAVÍC

Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.

Baskické kuře podle metabolic balance

Baskické kuře podle metabolic balance

Baskické kuře podle metabolic balance

Baskické kuře podle metabolic balance

Recept jsme čerpali z webu www.apetitonline.cz, ale trochu jsme ho poupravili pro potřeby metabolic balance.
Původní recept najdete ZDE>>