Recept podle Evy Kavkové, majitelky úžasné vitariánské restaurace Secret of RAWŘepové špagety s křenovu omáčkou nebo greenburgers s mrkvovými chipsy. Tato netradiční jídla můžete ochutnat ve vitariánské restauraci Secret of raw, která je v Praze jediná svého druhu. Kuchaři tam připravují výhradně syrové jídlo neboli raw food.

 

INGREDIENCE
Na 10 porcí

  • 6 kusů středně velké červené řepy
  • Petrželové pesto: 3 stroužky česneku, 3 hrnky dýňových semínek, 2 hrnky zelené petrželky, 3 lžíce olivového oleje, ½ hrnku vody
  • Fenyklový krém: 2 sladké papriky, 1 hrnek nahrubo nasekané mrkve, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvého fenyklu

POSTUP
Začněne pestem. V robotu rozmixujte dýňová semínka na mouku. Přidejte zbylé ingredience a mixujte. Pokud není pesto dost výrazné, můžete přidat sůl nebo víc petrželky.
Očistěte (neloupejte) řepu a nakrájejte ji na plátky. Vrstvěte vždy po pěti plátcích a prokládejte pestem. Podávejte s Fenyklovým krémem.
Nakonec rozmixujte všechny suroviny na fenyklový krém a naneste na talíř dokola.

 

Recept podle Evy Kavkové, majitelky úžasné vitariánské restaurace Secret of RAW

lasagnezervenepy

Zdroj: Lidovky.cz