V jídelních plánech se často vyskytuje k snídani semínková směs nebo mandeláda. Pro mnohé z vás je to nezvyklá snídaně, ale stojí za to se jí naučit zařazovat často, protože je opravdu nabitá živinami a je skvělým startem do nového dne, protože skvěle nakopne metabolizmus a navíc vás zasytí na 5 hodin! Mezi mé oblíbené snídaně patří tento salát, na kterém si pochutná i ten, kdo v programu Metabolic Balance není… Aromatický fenykl v kombinaci s jablkem je opravdu delikatesa. Mandeládu (směs mandlí a slunečnicových semínek) najdete ve svém plánu většinou v kombinaci s jedním druhem ovoce, ale občas lze využít i kombinaci společně se zeleninou, jako je zde, v tomto receptu.

Ingredience

  • 1 porce fenyklu (cca 100g)
  • 1 středně velké jablko
  • 1 porce mandelády nebo semínkové směsi (30g mandlí, 20 g slunečnicových semínek, přes noc namočených)
  • sůl dle chuti
  • jablečný ocet v bio kvalitě
  • Olej z lískových oříšků (může být i jiný, např. makadamový, z vlašských ořechů, ze slunečnicových jader – za studena lisovaný.
  • 1 čl medu pro zjemnění chuti  (nemusí být, a pokud ano, tak až od 4. fáze)

Postup

Přes noc si namočte mandeládu (mandle a slunečnicová semínka i se slupkou). Ráno vodu slijte a propláchněte semínka v cedníku.

Fenykl a jablíčko nakrájejte na jemné drobné proužky.

Jemně osolte, a promíchejte se zálivkou za jabl. octa, oleje a medu.

Posypte mandlemi či semínky a užijte se jedinečný osvěžující chuťový zážitek!

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s Metabolic Balance!

IMG_4806

 

Fenyklový salát s mandeládou