Mandeláda (nikoli marmeláda 😉) je jedna z dalších výborných variant pro snídani, která se často vykytuje v jídelních plánech Metabolic Balance. Můžete si ji dopřát výměnou za jiný návrh snídaně z vašeho menu. Je pro vás povolena i v případě, že ve vašem seznamu nemáte oříšky ani semínka. Připravíte ji snadno (pokud nemáte určenou svoji přesnou gramáž, držte se následujícího doporučení) – 30g mandlí + 20g slunečnicových semínek namočíme přes noc do vody a ráno nasekáte nebo namixujete s jedním druhem ovoce. můžete ji smíchat také s nastrouhaným jablkem a dochutit dle chuti například skořicí, mátou apod. Nebojte se experimentovat!

Budete potřebovat

  • 1 porce mandelády (mandle + slunečnice) nebo semínkové směsi (dýně + slunečnice)
  • 1 jablko (nebo jiný druh vhodného ovoce podle plánu MB),
  • podle chuti skořice (badyán, bio vanilkový prášek),
  • trocha vody (podle požadované hustoty)

Gramáž porce dle individuálního plánu MB

Postup

  • Ořechovo-semínkovou směs vždy namočte přes noc do vody, druhý den vodu slijte a směs propláchněte
  • Jablko nakrájejte (můžete i oloupat, kaše je potom jemnější)
  • Ochuťte skořicí (můžete použít i bio vanilkový prášek nebo mletý badyán)
  • Vše rozmixujte v mixéru s trochou vody najemno a získáte výbornou přesnídávku
  • Ozdobte mandlí (nebo slunečnicí) a plátkem jablíčka
  • Jídlo začněte 2 – 3 mandlemi, abyste dodrželi pravidlo: každé jídlo začněte několika sousty bílkoviny. V tomto případě je bílkovina ořechovo-semínková směs.
  • Vychutnejte si metabolicky vstřícnou, zdravou a chutnou snídani

TIP

Ve 4.fázi, tzv. udržovací můžete použít i jiné ořechy v bio kvalitě, např. kešu, makadamové, lískové, vlašské i piniové…

A takhle nějak může vaše metabolická přesnídávka vypadat 

pumpkin apple butter 2012-03-17 09.50.29

mandelada