RAW, vegan, vegetarian | Lahodná příprava hub – tepelně nezpracované houby jsou mohou být totiž velmi lahodné a šťavnaté ! V marinádě krásně zkřehnou a zároveň si zachovají příjemnou konzistenci. Neváhejte, vyzkoušejte, ochutnejte!

Suroviny

  • porce hlívy ústřičné nebo houby shittake
  • na marinádu: citrónová šťáva nebo jabl. ocet, olivový olej, zelená petřželka, sůl; (pro obměnu můžete přidat tamari omáčku,česnek, kmín;) Buďte kreativní při výrobě marinády, jenom pozor na přesolení a přečesnekování!!!)
  • na salát: rukola, cherry rajčátka, sušená rájčátka, ředkvičky (nebo, co máte rádi)

Postup

  • Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte ingredience na marinádu a dobře promíchejte.
  • Houby nakrájené na tenké plátky nasypte do připravené marinády.
  • Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu.
  • Marinujte ideálně přes noc!

Dobrou chuť s metabolic balance !

2013-10-29 14.17.26