Výborná zahřívací snídaně pro chladná rána s nádechem vánoční vůně…

Budete potřebovat

  • 1 porce mandelády (později od 4. fáze můžete použít i jiné ořechy, např. vlašské)
  • 1 jablko
  • 2 pol. lžíce čerstvě mletého maku
  • 1 pol. lžíce hrozinek (od 4. fáze)
  • 1 lžička agáve sirupu, medu nebo sladového sirupu (od 4. fáze, v přísné fázi určitě neslaďte!)

Postup

  • Na pánvi opražte v trošce másla  (nebo v trošce vody) ořechy a semínka.
  • Přidejte na kostičky nakrájená jablíčka a čerstvě namletý mák. Opražte.
  • Přidejte hrozinky (od 4. fáze) a podlijte troškou vody a nechte chvíli měknout (3 – 5 min.).
  • Hotovo … Můžete servírovat.
  • Pro ty, kteří potřebují sladší variantu, pokapejte porci medem nebo jiným přírodním sladidlem…

Tip

Místo mandelády můžete použít od 4. fáze např. vlašské ořechy, místo jablíčka použijte hrušku či jiné vhodné ovoce (švestky, broskve…) a k máku přidejte ještě skořici a badyán… Užívejte a nebojte se experimentů dle zásad metabolic balance…

Dobrou chuť s metabolic balance …

DSC_1341 (6) – web