Této metabolicky vstřícné polévce nelze odolat… Je skvělá, neuvěřitelně chutná, a pozor! velice návyková! Použité orinetální koření má skvělé zahřívací vlastnosti, tedy je skvělá pro podzimní a zimní období. Zároveň je velice vydatná, můžete ji bez obav použít jako hl. jídlo.

 

INGREDIENCE:

  • porce kuřecích nebo krůtích prsíček
  • porce zeleniny (2/3 kapusty, 1/3 mrkve)
  • olej
  • červená kari pasta (1 čl)
  • sůl, pepř, chilli papričky, římský kmín, kurkuma (dle chuti)
  • na ozdobu můžete použít zelený koriandr nebo perželku

 

POSTUP:

Připravte si vývar z prsíček s kouskem mrkve, celeru a petržele (kuřecí prsa vyndejte, vývar sceďte).

Orestujte na oleji kapustu s mrkví nakrájené na drobné kousky.

Přidejte koření a nechte rozvonět.

Zalijte kuřecím vývarem a vařte do měkka (cca 5 – 10 min.)

Potom trošku rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte vařené kuřecí kousky.

Ozdobte lístky koriandru nebo petrželky.

Podávejte se 100% žitným chlebem.

 

TIP:

Místo kuřete můžete jako bílkovinu použít např. hlívu ústřičnou nebo luštěniny – chutná to rovněž skvěle!

 

Dobrou chuť s metabolic balance, s recepty, po kterých se krásně hubne.

shutterstock_122063038 (1)