Výborná pomazánka, která zasytí… Skvělý zdroj bílkovin. Podávaná na zeleninových listech, nebo nakrájených kolečkách okurky, cukety, kedlubny či ředkviček je skutečně famózní…

Budete potřebovat

Jste-li v intenzivní přísné fázi, použijte přesnou gramáž dle vašeho osobního plánu.

  • 1 porci červené nebo žluté čočky (cca 100g )
  • 100g cibule
  • 1 PL mleté sladké papriky
  • 1 čl kari
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1 PL rajského protlaku
  • Olivový olej
  • Čerstvý koriandr
  • Mořská nebo himálajská sůl

Postup

Čočku uvařte (stačí 10 min.) a sceďte.
Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a papriku a krátce opražte.
Nakonec přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.
Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.
Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr citronovou šťávu.
Podávejte na zeleninových listech, nebo jednohubkách z čerstvé zeleniny (kolečka okurky, mrkve, ředkviček apod.)

Dobrou chuť s metabolic balance!

2013-09-27 17.31.17