Skvělý dezert, vhodný od 3. fáze metabolic balance. Lze připravit z mandelády nebo jiných druhů ořechů. Stačí pár ingrediencí a zdravé mlsání je hotové!

Potřebujete na těsto

  • 1 šálek přes noc namočených mandlí (můžete použít i mandeládu nebo vlašské či jiné ořechy)
  • 1 šálek datlí
  • 4 PL nepraženého kakaa (raw kakao)
  • 1 PL medu nebo agáve sirupu (nebo dle chuti… méně je někdy více!)
  • špetka soli

Postup

Ořechy posekejte v roboru nebo v sekáčku na potraviny, přidejte datle a znovu posekejte aby směs byla lepkavá a stalo se z ní tvarovatelné těsto.
Přidejte kakao a med a dobře promixujte. Není nutné do hladka, stačí na hrubo.
Tuto směs zatlačte do jednotlivých formiček, košíčků nebo jedné formy, potřete čokoládovou náplní (viz. níže) a dejte 1 hod. vychladit.

Potřebujete na náplň

  • 2 zralé avokádo
  • 1/3 šálku medu nebo agáve sirupu
  • 2 PL nepraženého kakaa (RAW kakao)

Vše dobře promixujte, do krémové struktury. Potřete připravené ořechové těsto a dejte na 1 hod. vychladit.

Užijte si zdravé mlsání s metabolic balance

(Recept je vhodný od 3. – 4. fáze)

Recept a fotografie použity z Farm to Table Life , kde najdete i originál receptu…
 
raw brownies s avokádovým krémem podle metabolic balance

Raw brownies s avokádovým krémem podle metabolic balance