Musím se s vámi podělit o sladký, zdravý moučník podle principů metabolic balance – Pozor! vhodný až od 4. fáze. Mám ráda brownies a tak si občas udělám tuto jeho zdravější alternativu. Navíc je super jednoduchá a super rychlá, obsahuje poute 3 ingredience! Tak až budete ve 3. nebo 4. fázi a budete si chtít udělat radůstku, vyzkoušejte tuto delikatesu. Buď jako „sladkou“ snídani, jejímž základem jsou mandlová a slunečnicová semínka, nebo jako skvělý dezert po obědě ke kávě, v den, který máte určený k „hřešení“. Tohle „hřešení“ vlastně ani tak „hřešením“ není! (až na ty slaďoučké datle)

Ingredience

  • 1 hrnek mandlí a slunečnicových semínek
  • 1,5 hrnku vypeckovaných datlí Medjool (Svělé kvalitní přírodní datle koupíte v arabských obchodech Chez Amis ve Spálené 15 a Farahfood v Myslíkově 5! 500g stojí kolem 70 Kč!!!!)
  • 3 pl nepraženého kakaového prášku (koupíte v prodejnách zravé výživy, nebo zkuste čokoládovnu Troubelice!)
  • podle potřeby vodu

Postup

Mixujte mandle a slunečnicová semínka v mixéru, dokud nevznikne zrnitá hmota. Potom přidejte datle, kakao a trošku vody. Když je směs hotová, její konzistence vypadá jako tužší tvarovatelné těsto. Zpracujte ho rukama, vyválejte mezi 2 potravinovými foliemi a nakrájejte na čtverečky. Ozdobte mandličkou, abyste měli možnost sníst první bílkovinu a dejte chladit do lednice.

Tip

ještě nědy přidávám rozpuštěné kakaové máslo, nebo můžete přihodit trochu tahini – záskáte tak trochu jinou chuť i strukturu.

Dobrou chuť s metabolic balance přeje Bára

RAW brownies z mandelády podle metabolic balance

Insiprováno receptem z knihy Lahodně s Ellou, kterou vám vřele doppručuji zakoupit. jsou tam skvělé recetpy, které lze snadno upravit dle zásad metabolic balance…

RAW brownies z mandelády podle metabolic balance