Skvělý, metabolicky vstřícný recept pro každého, kdo miluje koprovku a rád by vyzkoušel její „letní RAW variantu“ bez živočišných bílkovin. Zasytí až na 5 hodin a budete překvapeni její skvělou chutí!

INGREDIENCE na 2 porce

Jste-li v intenzivní přísné fázi, použijte přesnou gramáž dle vašeho osobního plánu

  • 2 okurky nebo cukety
  • 1 avokádo
  • půl hrsti slunečnicových semínek (nemusí být) – můžete také použít celou mandeládu
  • kopr
  • jablečný ocet
  • 1/2 citrónu (šťáva)
  • sirup z agáve – není nutné
  • sůl (špetka)

POSTUP:

Tato koprová polévka nebo omáčka může být velmi chutná jak z okurky, tak z cukety. Můžete použít oba druhy zeleniny. Slunečnicová semínka, nebo mandeládu, namočte min. na 2 hodiny, jsou potom nejen lépe stravitelná, ale získáte z nich i mnohem více výživných látek.

Směs zeleniny rozmixujte dohladka se semínky a avokádem.

Zamíchejte nadrobno nasekaný kopr, dochuťte solí, a poté přidávejte postupně šťávu z půlky citrónu, opatrně jablečný ocet a sirup z agáve, dokud nedocílíte staré dobré známé sladkokyselé chuti.

Polévku můžete jíst studenou, což je ideální v letních měsících, nebo si ji můžete opatrně ohřát ve vodní lázni max. na 42°C, aby zůstalo zachováno co nejvíce enzymů, minerálů a vitamínů…

Recept inspirován Cecílií Jílkovou (www.najimeseazhubnu.cz)

2013-09-25 13.34.02