RAW, VEGAN, VEGETARIAN

Syrové neboli RAW zákusky a dezerty jsou asi ty nejchutnější moučníky, které můžete okusit. Jsou jistě tou zdravější variantou mlsání, i když i zde platí, méně je někdy více… V metabolic balance můžete tento zákusek připravit ve 4. fázi programu, kdy již není nutné dodržte vaši doporučenou gramáž potravin… Zákusek je vskutku famózní…

INGREDINCE

  • 1 šálek strouhané mrkve
  • 1 šálek vlašských ořechů (namočených min. 4 hod.)
  • 10 velkých datlí pez pecek (v raw kvalitě)
  • 1 šálek sušených plátků jablíček
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1/3 šálku rozinek (v raw kvalitě)
  • 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů

POSTUP

Rozmixujte dobře vlašské ořechy s datlemi do lepivé pasty. Přidáme strouhanou mrkev, sušené plátky jablek, kokos, vanilku a znovu mixujte. Potom přidejte 1/3 šálku rozinek, 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů. Dobře společně promíchejte. Vytvarujte do malých koláčků a nebo velkého koláče. dejte vychladit do ledničky cca na 1 hodinu.

„Smetanový sýr“ – poleva

  • 1 šálek kešu, namočené po dobu 2 hodin
  • 2 PL kokosového oleje
  • 2 PL kokosového mléka
  • 2 lžičky vanilkového prášku v raw kvalitě
  • 1 PL vody

Smíchejte vše v kuchyňském robotu a ozdobte tímto „tvarohem“ vaše mrkvové koláčky.

Recept a foto použito z The Rawfoodfamily . Děkujeme…

1459061_10151999097419400_553448398_n