Semínková nutela je božská záležitost. Pokud máte mlsnou na přirozeně sladkou snídani, určitě vyzkoušejte tuhle delikatesu ze semínkové směsi nebo mandelády. Je velmi dobrá a velmi sytá a velmi snadná a určitě si ji zamilujete! ? Můžete ji jíst jen tak, nebo si ji namazat na plátek žitného chleba nebo knäckbrotu…

Ingredience

  • 1 porce | cca 6 – 9 čl semínkové směsi (dýňová a sluenčnicová semínka) nebo mandelády (přes noc namočené!!!)
  • 1 porce | cca 160g sladkého manga (mango musí být opravdu zralé a plné sladké chuti, protože jím budeme sladit nutelu)
  • 1 porce | cca 80g  avokáda
  • Skořice mletá nebo 1/2 vanilkového lusku (na dochucení) – není nutné
  • 1 – 2 lžíce kakaového prášku (já používám nepražené kakao z čokoládovny Troubelice!)

Příprava

Je velice jednoduchá!

Namočená semínka slijeme, propláchneme a předmixujeme. Pokud je nestihnete namočit, doporučuji je tak jak jsou umlít v mlýnku na kávu na co nejhladší mouku, budou se tak lépe mixovat s mangem a avokádem.

Poté , co je dobře umixujeme nebo umeleme, přidáme na kostky nakrájené mango, avokádo, skořici nebo vanilkový lusk a kakaový prášek a vše rozmixujeme do hladké nutely tyčovým mixérem nebo v dobrém mixéru.

Pokud je hmota příliš hustá, můžete přidat trošku vody, aby byla nutela krémovější a hladší. Výsledek hodně záleží na kvalitě mixéru.

Tip

Od 3 fáze můžete přidat místo vody rozpuštěný  kokosový olej nebo mandlové máslo (je to pak voňavější a jemnější).

Jak poznat a kde koupit dobré avokádo a mango?

Zralé avokádo a mango poznáte tak, že jeho struktura bude na omak měkčí, bude připomínat plastelínu. Nesmí být však měkké úplně, ale tak akorát. Po rozříznutí by mělo avokádo krásně žlutozelené amango sytě žluté, obojí ez tmavých skvrn. Je fakt, že dovniř nevidíme, a tak se spolehněme na osvědčený zdroj. Já nakupuji avokáda v Marks & Spencer, nebo v prodejnách Kunratické stodoly (centrum Chodov, nebo Potraviny v Masné ulici), nebo v malém krámku ve Vězeňské ulici, kam dováží potraviny z Německa. Manga seženete rovněž v prodejnách Kunratické stodoly, nebo ve Vězeňské ulici, a na dobré mango narazíte občas i v Albertu či prodejnách Tesco – měly by být „ready to eat“…

Dobrou chuť s metabolic balance Vám přeje Bára

Obrázek použit z http://www.unconventionalbaker.com

Overnight-Raw-Vegan-Nutella-Chia-Pudding-Recipe

 

metabolicka_pena