Jste v programu Metabolic Balance® a stýská se vám po starém dobrém štrůdlu? Chcete jíst zdravě a vyhýbáte se sladkostem, ale uvnitř dušičky byste si přece jen občas dali nějakou tu dobrotu? Nevěšte hlavu, tento recept splní veškerá vaše očekávání nejen chuťová, ale i ta metabolická…

Pozor! V případě, že si budete chtít dát tento zákusek k snídani, obědu či večeři, vynechte u hl. jídla žitný chleba a ovoce!

INGREDIENCE

Na těsto:
300 g hladké žitné mouky (doporučuji chlebovou, jiný typ mouky může dělat při pečení problémy)
1 špetka soli
1/8 l vlažné vody (pracujte s vodou dle citu, pokud se vám jí zdá málo, přidávejte po troškách, až bude těsto nej …)
2 čaj.lž. oleje

Na náplň:
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, ochutíme skořicí.

POSTUP

Připravte si těsto a nechte ho zhruba 2 – 3 hodinky odležet, ideálně přes noc.

POZOR! S těstem je potřeba se hóóóódně „mazlit“. Čím déle ho propracováváte, tím je vláčnější a tvárnější! Dejte si klidně trojnásobnou dobu na propracování – vyplatí se to!

Poté vyválejte z těsta tak akorát tenkou placku.

Naplňte jablečnou náplní a pečte při 180C° zhruba 15 – 20 minut.

Kdo touží po sladší variantě, může osladit jablka např rozmixovanými datlemi, hrozinkami nebo medem, či sladovým nebo agáve sirupem – pozor, sladké je možné přidat pouze ve 4. udržovací fázi! Cílem ale je odvyknout si sladké chuti a vnímat sladkou chuť pouze z použitého ovoce).

Tip

Pokud máte v plánech mandeládu, zakomponujte ji do štrůdlu a budete tak mít naprosto luxusní snídani 🙂 Znásobte si porci mandelády odhadem, podle potřeby. Mandeládu rozsekejte na drobno a přidejte do nastrouhaných jablek se skořicí. 🙂

Přejeme dobrou chuť s metabolic balance …

jabl_strudl_web