Tento vynikající sendvič si můžete připravit do práce nebo na výlet do krabičky.

Doba přípravy 15 min.

INGREDIENCE
na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž ve vašem osobním plánu)!

  • 150g tuňáka ve vlastní šťávě
  • ½ avokáda
  • 50g rukoly
  • 1 jarní cibulka
  • ½ stroužku česneku
  • 5 černých oliv
  • 5 kapary
  • 1 PL olivového oelje
  • Černý pepř, kamenná sůl,,špetka chilli
  • 2 listy hlávkového salátu
  • 2 plátky celozrnného žitného chleba

POSTUP

Rozmixujte tuňáka, avokádo, jarní cibulku, olivy, kapary.

Česnek nakrájejte nadrobno. Dochuťte pepřem, solí, chilli a česnekem.

Omyjte salátové listy a osušte. Umístěte lisy salátu na krajíc chleba a potřete je tuňákovou pastou. Druhým listem pomazánku přikryjte a mírně přitiskněte.

Přiložte druhý krajíc chleba navrch a mírně přitiskněte.

Tento vynikající sendvič si můžete připravit do práce nebo na výlet do krabičky.

Začněte jídlo ochutnáním tuňákové pomazánky (pravidlo: první do úst sousto bílkoviny!)

TIP
Pomazánka by měla být hustá, aby dobře držela na chlebu. Aby salátové listy z chleba neklouzaly, stačí plátek chleba mírně pokapat vodou.

Dobrou chuť s metabolic balance…

Recept i fotografie byly použity z knihy metabolic balance – Leichter genießen
autor: Dr. Med. Wolf Funfack & Bernd Meyer
Tuto knihu lze zakoupit např. ZDE…

tunakovy_sendvic_web