Ingredience

  • 4 porce kuřecích nebo krůtích prsíček,
  • 600 – 700 g žmapionů s větší hlavičkou,
  • cibulka (šalotka) nebo pórek,
  • dle chuti česnek, sůl, bílý pepř, paprika, kmín (římský), černý sezam, ev. najemno nasekaná petrželka,
  • 3 – 4 žitné knäckebroty (nadrtit na „strouhanku“ – použijte ruční mixér nebo hmoždiř)

Postup

Maso nameleme, smícháme s knäckebrotovou strouhankou, najemno nakrájenou cibulkou, česnekem, ochutíme solí, paprikou, bílým pepřem, kmínem a petrželkou.
Podle potřeby přidáme trochu vody, či zeleninového vývaru.
Žampiony očistíme, zbavíme nožiček (ty nakrájíme a přidáme do masové směsi).
Naplníme masovou směsí, posypeme černým sezamem a pečeme v troubě ca 20 minut (podle velikosti žampionů).
Podle pořeby podléváme vodou nebo zel. vývarem.

Podáváme s žitným celozrnným chlebem.

Dobrou chuť s metabolic balance