Na tuto vynikající pomazánku můžete klidně použít kteroukoli luštěninu z vašeho plánu . Já jsem dnes použila fazole Borlotti. Příprava vám zabere 15 min.
INGREDIENCE
na 1 porci (pokud jste v intenzivní přísné fázi, dodržujte doporučenou gramáž dle vašeho osobního plánu)!
- 30g cibule
 - 2 čl řepkového oleje
 - 1 čl sušené majoránky
 - 120g Borlloti fazolí ve slaném nálevu (nebo můžete uvařit)
 - Sůl, pepř
 - 1 čl bio jablečný ocet
 - 2 plátky celozrnného žitného chleba
 - 1 čl bio hořčice
 - 2 kyselé okurky
 
POSTUP
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahněte na řepkovém oleji. Posypte majoránkou a nechte rozvonět.
Přidejte fazole a sůl. Podlijte 1 PL vody a nechte chvíli podusit.
Směs rozmixujte tyčovým mixérem na pomazánku.
Dochuťte jabl. octem, solí a pepřem podle své chuti.
Plátky žitného chleba potřete bio hořčicí a poté naneste fazolovou pomazánku. Ozdobte kyselou okurkou.
Servírujte s jakýmkoli salátkem…
TIP
Začněte jídlo několika luštěninovou pomazánkou, kterou si připravte na stranu (pravidlo: první do úst vždy 1 – 2 sousta bílkoviny!)
Místo Borlloti fazolí můžete použít napřů bílé fazole, červené kidney fazole, beluga čočku apod.
Dobrou chuť s Metabolic Balance… 
                    
                