Miluju pudinky! Od dětství… Jenomže pudink je samý škrob a to v Metabolic balance® není zrovna vítané. Minimálně v přísní fázi ne! My ale můžeme mít pudinky trošku jiné, než jsme zvyklí, ale chutnají také báječně a mají jednu velkou výhodu – hubne se po nich! Tak s chutí do toho, rychle si ho vyzkoušejte. Připravte si večer předem na snídani výjimečný jahodový pudink. Připravte si rovnou dvojnásobné množství, ať se s tím nemusíte dělat každý den. Tento recept je vhodný jako snídaně z mandelády (chia semínka se přidávají od 3. fáze).

Ingredience na 2 porce

  • 2 porce mandelády, ze které si doma připravte mandeládové mléko
  • 2 porce sladkých jahod
  • 6 pol. lžic chia semínek (ty můžete zařadit od 3. fáze, já je klientům dovoluji již po prvních 30 dnech) nebo vyzkoušejte agar (přírodní ztužovadlo z mořských řas – ten můžete zařadit i v přísné fázi)
  • vanilkový lusk nebo vanilkové přírodní aroma
  • med, agáve sirup, stévie, xylitol apod. na případné doslazení pro rodinu (nebo pro vás od 4. fáze)

Postup

Nejprve si připravte domácí mléko z mandelády. 1 díl aspoň 2 hodiny namočené mandelády, rozmixujte v dobrém mixéeruse 3 díly vody  a vanilkou na mléko. Přeceďte přes silonovou pomožku, kterou použijte jako „vemínko“.

Potom mléko rozmixujte s větší částí jahod na hladký koktejl (pár jahod si nechte na ozdobu).

Chia semínka – Přidejte chia semínka a dobře promíchjte. Nechte chvíli odstát a ještě párkrát promíchejte, až začnou chia semínka bobtnat. Potom přelijte do servírovacích sklenic a dejte do lednice ztuhnout.

Agar želatina – Pokud budete pracovat s Agarem (přírodní želatina), pracujte podle návodu. Základní pravidlo: 1 lžička agarového prášku = 1 lžíce agarových vloček = 1 lžička práškové želatiny = cca 1,5 g plátkové želatiny. Na pevné želé použijte 2 lžičky agarového prášku na 600 ml tekutiny (anebo podle návodu). Agar nechte přibližně 15 minut nasáknout tekutinu, pak směs jemně přiveďte k varu a za stálého míchání zvolna vařte, aby se rozpustil (5 minut prášek, až 15 minut vločky).

Ráno vyndejte a ozdobte jahodami, můžete také posypat žitnou granolou – to už záleží na vaší chuti.

Je to pravdu moc velká dobrota – tak si ji vyzkoušejte.

Tip

tento pdink můžete připravit z jakéhokoli ořechového mléka, ideálně doma vyrobeného. Kupovaná ořechová mléka, bohužel, obashují minimum mandlí nebo ořechů (snad jen 7%!), jinak samou voud a škroby! A určitě nesou tak chutná, jako doma vyrobená.

Tip na 5 rostlinných mlék, které spolehlivě nahradí kravské

Jezte chytře, zhubněte a omládněte s Metabolic balance®!

Neskutečný jahodový chia pudink, z mandeládového mléko ala metabolic balance

Neskutečný jahodový chia pudink, z mandeládového mléko ala metabolic balance

Neskutečný jahodový chia pudink, z mandeládového mléko ala metabolic balance

Neskutečný jahodový chia pudink, z mandeládového mléko ala metabolic balance

Neskutečný jahodový chia pudink, z mandeládového mléko ala metabolic balance

Neskutečný jahodový chia pudink, z mandeládového mléko ala metabolic balance

© Barbora Wolfová Balcarová – Metabolic Balance

Použití textů a fotografií:

Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.

Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje a s mým osobním souhlasem
Pro online média — možné je použít pouze úvodní čast textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na web www.vitalnienergie.cz s mým osobním souhlasem