Tenhle koláč jsme připravovali na našem předprázdninovém kurzu vaření. Je rychlý, snadný, geniální – prostě skvělý. Navíc se po něm krásně hubne. Dá se připravit v několika variantách, v kombinaci s mandeládou (tedy směsí mandlí a slunečnicových semínek) je skvělou „sladkou“ snídaní a v kombibaci s moukou ze žitných vloček je geniálním metabolicky vstřícným dezertem. Pokud vynecháte sladidlo, můžete ho mít i v přísné úpravné fázi.

Potřebujete na 1 porci

  • porce ovoce (můžete použít fakt cokoli, např. jablka, broskve, nektarinky, jahody, rybíz, hrušky, švestky, jahody, maliny – vyberte si pouze 1 druh) – 1 porce = cca 100-120g
  • porce mandelády (směs mandlových a slunečnicových semínek) – 1 porce = 6 až 7 čaj. lžiček směsi
  • porce žitných nebo ovesných vloček (nemusí být) – 1 porce = cca 30-40g
  • 1 lžíce medu, agáve sirupu nebo třeba kokosového cukru, xylitolu. V úpravné redukční fázi programu doporučuji úplně jakékoli sladidlo vynechat! a nahradit ho pouze sladkou chutí ovoce. Proto vybírejte pro tento koláč/ nekoláč ty sladší druhy ovoce s výraznou vůní.
  • 1,5 lžíce kokosový olej nebo máslo ghí, nebo je chuťově naprosto skvělé kakaové máslo
  • Koření dle chuti: skořice, vanilka nebo jiné oblíbené a k ovoci se hodící koření

Pokud budete dělat krambl pro vícero lidiček, znásobte si svoji gramáž uvedenou v jídelnám plánu. 

Pokud nemáte zatím svůj plán Metabolic Balance®, připravený na základě vašich laboratorních hodnot a zdravotní anamnézy, držte se gramáží uváděných v závorce, které označují 1 porci vhodnou pro osobu 70 – 80 kg těžkou.

Postup

Ovoce nakrájíme na kousky, rozložíme do formy na koláč, buď vyložené papírem a nebo nejlépe vymazané voňavým přepuštěným máslem ghí nebo kokosovým olejem v RAW kvalitě.

Ovoce posypeme skořicí, přidáme vanilku a další koření, kyselejší ovoce posypeme třeba lžící kokosového cukru (ale až od 4. fáze!) a nebo pokapeme medem.

Připravíme si svoji „drobenku“. Rozmixujeme žitné vločky na jemnou mouku, přidáme nasekané ořechy nadrobno (ořechy můžete i také rozmixovat na jemnou mouku), kokosový olej neb lžíci Ghí, promneme směs prsty na „drobenku“ a navrstvíme na ovoce. Můžeme “uplácat” dlaní ?.

Ještě poklademe kousky kakaového másla, které neskutečně voní nebo Ghíčka.

Pečeme při 180C asi 20minut, až drobenka zezlátne.

Tuhle variantu využijete k snídani, pokud máte doporučenou mandeládu (směs mandlí a slunečnicových semínek).

Tip na desert po jídle

Pokud chcete mít ovocný krambl jako dezert po hl. jídle, ve kterém byla již jiná bílkovina, např. maso, vynechte mamdle a slunečnicová semínka či jiné ořechy.

Drobenku si tedy připravte pouze z rozmixovaných žitných nebo ovesných vloček a kokosového tuku, ghí a popř. lžíce medu.

 

Obě varianty jsou vynikající a uspokojí vaši touhu a chuť na něco “sladkého”.

Dobrou chuť s Metabolic Balance®

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne...

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic Balance®, po kterém se krásně hubne…

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne...

Tenhle koláč/ nekoláč si zamilujete. Vyzkoušejte tenhle recept pro zdravý metabolizmus, hubnutí a extra energii podle programu Metabolic Balance®.

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne...

Jeho příprava je velmi snadná… 

© Barbora Wolfová Balcarová – Metabolic Balance® 

Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.

Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje a s mým osobním souhlasem.

Pro online média — možné je použít pouze úvodní čast textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na web www.vitalnienergie.cz s mým osobním souhlasem.