Tenhle koláč jsme připravovali na našem předprázdninovém kurzu vaření. Je rychlý, snadný, geniální – prostě skvělý. Navíc se po něm krásně hubne. Dá se připravit v několika variantách, v kombinaci s mandeládou je skvělou „sladkou“ snídaní, a v kombibaci s moukou ze žitných vloček je geniálním metabolicky vstřícným dezertem. Pokud vynecháte sladidlo, můžete ho mít i v přísné úpravné fázi.

Potřebujete na 1 porci

  • porce ovoce (můžete použít fakt cokoli, např. jablka, broskve, nektarinky, jahody, rybízu, hrušky – vyberte si pouze 1 druh) – (1 porce = cca 100-120g)
  • porce mandelády (směs mandlových a slunečnicových semínek) – (1 porce = 6 až 7 čaj. lžiček směsi)
  • porce žitných nebo ovesných vloček (nemusí být) – (1 porce = cca 30-40g)
  • 1 lžíce agáve sirupu nebo kokosového cukru (nemusí být, vybírejte sladké druhy ovoce)
  • 1,5 lžíce kokosový olej nebo máslo ghí, nebo je naprosto skvělé kakaové máslo
  • skořice, vanilka nebo jiné oblíbené a k ovoci se hodící koření

Pokud budete dělat krambl pro vícero lidiček, znásobte si svoji gramáž uvedenou v jídelnám plánu. 

Pokud nemáte zatím svůj plán metabolic balance®, držte se gramáží v závorce, které označují 1 porci vhodnou pro osobu 70 – 80 kg těžkou.

Postup

Ovoce nakrájíme na kousky, rozložíme do formy na koláč, buď vyložené papírem, nebo vymazané máslem ghí nebo kokosovým olejem.

Posypeme skořicí a dalším kořením, kyselejší ovoce posypeme lžící kokosového cukru (ale až od 4. fáze!) nebo pokapeme medem.

Připravíme si „drobenku“. Rozmixujeme vločky na jemnou mouku, přidáme nasekané ořechy nadrobno (nebo i ořechy můžete rozmixovat na mouku), kokosový tuk, promneme prsty na „drobenku“ a vrstvíme na ovoce.

Ještě poklademe kousky kakaového másla (neskutečně voní), nebo Ghíčka.

Pečeme při 180C asi 20minut, až drobenka zezlátne.

Tuhle variantu využijete k snídani, pokud máte doporučenou mandeládu.

Tip na desert po jídle

Pokud chcete mít ovocný krambl jako dezert po hl. jídle, ve kterém byla již jedna bílkovina, vynechte mandeládu nebo ořechy. Drobenku si připravte tedy pouze z rozmixovaných vloček a kokosového tuku, popř. trošky agáve sirupu nebo medu.

Dobrou chuť s Metabolic balance®

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne...

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne…

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne...

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne…

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne...

Nejlehčí ovocný koláč podle principů unikátního stravovacího programu Metabolic balance®, po kterém se krásně hubne…

© Barbora Wolfová Balcarová – Metabolic Balance 

Použití textů a fotografií: Vzhledem k tomu, že fotografie jsou mé osobní vlastnictví je jejich případné další použití možné pouze s mým osobním souhlasem.

Pro tištěná média — použití nezměněných textů je zdarma s podmínkou uvedení zdroje a s mým osobním souhlasem.

Pro online média — možné je použít pouze úvodní čast textu v podobě upoutávky (cca v délce perexu nebo jednoho odstavce) a pro zbytek textu odkazovat na web www.vitalnienergie.cz s mým osobním souhlasem.