Pro milovníky thajské kuchyně s vůní moře „nalehko“ ! Lahodné avokádo, krevetky, koriandr a ostré jalapeňos s rajčátkem – kombinace chutí, která vás „dostane“.

Ingredience

  • porce loupaných uvařených nebo opečených krevet
  • 1 střední rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 Hass avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 jalapeno, semínka odstraňte a nakrájejte na jemno
  • 1/4 šálku nasekané červené cibule

Na marinádu

  • Šťáva z  1 – 2 limetky nebo citrónu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané lístky koriandru
  • mořská sůl a čerstvý pepř

Postup

V malé misce smíchejte červenou cibuli, limetkové šťávu, olivový olej, špetku soli a pepře. Nechte marinovat alespoň 5 minut, do mírného změknutí cibule.

Do větší misky připravte krevety, avokádo, rajčata a papričky Jalapeño.

Přelijte marinádou, přidejte koriandr a jemně promíchejte.

Dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Tip

Nebojte se experimentovat, zaměňte krevety za kuřecí maso, přidejte listový salát a papriku, či jiné duhy zeleniny apothekeschweizer.de. Vyzkoušejte i jiné kombinace…

 

Dobrou chuť s metabolic balance…

shrimp 006