RAW Pistáciové a mandlové košíčky podle Evy Neumannové knihy Adamova dieta. Pistáciové oříšky původem pocházejí ze střední Asie, území tehdejší Asýrie a Persie. Z dospělého stromu se za rok získá až 50 kg ořechů. Oříšky jsou velmi výživné pro vysoký obsah bílkovin, tuků, vápníku a hořčíku !

 

Ingredience na 10 pistáciových košíčků

  • 50 g pistáciových oříšků (nebo mandlí)
  • 100 g datlí
  • 4 pl lněného semínka
  • 1 čl citrónové šťávy
  • 1 pl Bio medu květového

Postup

Pistácie (nebo mandle) namočíme přes noc do vody. Oloupeme je a spolu s medem, citronem a troškou vody rozmixujeme. Vznikne hladký krém, kterým naplníme košíčky.
Košíčky – nameleme len a zvlášť datle. Důkladně prohněteme a těstíčko rozdělíme na 10 kuliček. V každé uděláme důlek a vytvarujeme košíček.

Čerpáno z knihy Adamova dieta (text i fotografie)
Autor receptu Eva Neumannová – děkujeme za možnost sdílení a inspiraci…
Knihu doporučujeme jako krásný dárek, zakoupit ji můžete např. ZDE…
 
DSC_1342